Dani autorskog filma u Nišu

0
1001

U Nišu sedmog februara počinju Dani autorskog filma u prostorijama NKC-a. Na repertoaru će biti filmovi sa festivala autorskog filma. Sve projekcije će biti održane u maloj sali NKC-a. Cena ulaznice je 200 dinara.


7.2.2019. u 19:00h
KRADLJIVCI

Kan 2018 – Zlatna palma
Režija: Kore-eda Hirokazu, uloge: Lily Franky, Ando Sakura, Matsuoka Mayu, Kiki Kilin, Jyo Kairi, Sasaki Miyu
Priča prati siromašnu porodicu, koja živi na ivici egzistencije u predgrađu Tokija. Da bi preživeli, bave se sitnim krađama. Nakon jedne od njih, nailaze na napuštenu devojčicu i prihvataju je kao člana svoje porodice. Iako su siromašni i u neprekidnoj borbi za opstanak – kada su zajedno, svi oni izgledaju kao veoma srećna porodica. Njihove tajne iz prošlosti počinju da se otkrivaju nakon incidenta koji će ugroziti porodičnu idilu…

Kradljivci
Foto: Variety


8.2.2019. u 19:00 h
DEVOJKA

Kan 2018 – Zlatna kamera, FIPRESCI nagrada, San Sebastijan 2018 – Nagrada publike
Režija: Lukas Dhont
Uloge: Victor Polster, Arieh Worthalter
Lara je odlučna 15-godišnjakinja koja predano radi na tome da postane profesionalna balerina. Uz podršku svoga oca, u novoj školi ona se u potpunosti posvećuje svom cilju. Međutim njene tinejdžerske frustracije i nestrpljenje počinju rasti nakon što shvati da se njeno telo odupire strogoj disciplini zato što je rođena kao dečak.

Svi znaju
Foto: Mojtv


9.2.2019. u 19:00h
SVI ZNAJU

Kan 2018, Toronto 2018
Režija: Asghar Farhadi
Uloge: Penélope Cruz, Javier Bardem, Bárbara Lennie, Ricardo Darín, Jaime Lorente
Priča prati Loru koja sa porodicom iz Buenos Airesa putuje u rodni grad u Španiji na sestrino venčanje. Usred veselog porodičnog okupljanja i proslave, Lorina ćerka nestaje: ubrzo
saznaju da je kidnapovana. U teškim danima koji slede, rastu tenzije među članovima porodice i njihovim poznanicima, dok duboko skrivane tajne izlaze na videlo.

Granica
Foto: Indiewire


11.2.2019. u 19:00h
GRANICA

Kan 2018 – Najbolji film u programu Izvestan pogled
Režija: Ali Abbasi
Uloge: Eva Melander, Eero Milonoff, Viktor Åkerblom, Joakim Olsson
Graničarka Tina ima neverovatan osećaj da prepozna krijumčarenje. Jednoga dana sa trajekta silazi čovek sumnjivog izgleda, koga nije u mogućnosti da pročita. Kada ne uspe da dozna šta krije, ona postaje opsednuta njime i njegovom uznemirujućom aurom. Započinje istragu koja će otkriti mnogo više nego što je očekivala: uskoro će morati da se suoči sa zastrašujućim istinama o sebi i čovečanstvu.

Život među zvezdama
Foto: Youtube


12.2.2019. u 19:00h
ŽIVOT MEĐU ZVEZDAMA

Toronto 2018, San Sebastijan 2018 – FIPRESCI nagrada
Režija: Claire Denis
Uloge: Robert Pattinson, Mia Goth, Juliette Binoche, André Benjamin
Monte je samo jedan od nekoliko osuđenika na smrt koji dobijaju šansu da umesto izvršenja kazne odu u samoubilačku misiju u svemir, kako bi prikupljali energiju iz crne rupe. Doktorka koja je sa njima na misiji koristi situaciju u cilju sprovođenja svog eksperimenta u kojem opsesivno istražuje ljudsku sposobnost za reprodukciju u svemiru. Sumorna sudbina i skučeni prostor u kojem se posada nalazi dovode do brutalnog nasilja.

Preporuke za čitanje:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde