Počinje JAPANIZAM

0
2057
japanizam-2018-poster_04.07.2018_Foto_Sakurabana
Japanizam 2018 Foto: Sakurabana

Sjajna konvencija posvećena ljubiteljima kultura azijskih zemalja nas očekuje u Beogradu od 5. do 8. jula, u organizaciji udruženja Sakurabana i Doma omladine Beograda. Od ove godine događaj pokriva veći broj tema, i stoga novi naziv „Japanizam 2018 – Balkan Asia Convention“. Ovo znači da će posetioci imati priliku da čuju malo više o stripovima iz Japana, Kine i Koreje, kao i da će se pričati o istoriji sve tri zemlje.

Uzbudljivo putovanje na koje nas vode organizatori vodiće nas kroz Kinu, Japan, Koreju. Teme predavanja i radionica su različite i obuhvataju istoriju, kuhinju, kulturu, kinematografiju, ples. Uživaćemo u ukusu ramen nudli, video igrama, kvalitetnom izboru gostiju i aktuelnim diskusijama. Razbijanje stereotipa ili njihovo potvrđivanje kad se radi o azijskim kulturama i narodima još jedan je od razloga zašto bi trebalo da se nađete tamo.

Japanizam_kosplej_takmicenje_04.07.2018_Foto_sakurabana
Japanizam 2018 kosplej takmičenje Foto: Sakurabana

Pored predavanja tu će biti gost događaja „Rambutan“, ilustratorka iz Nemačke. Tema ovogodišnjeg događaja je „Božanstva Azije“, i na tu temu će biti postavljena izložba radova domaćih i stranih autora. Ljubitelji video igara će imati priliku da tokom tri dana oprobaju svoje umeće u igrama na konzoli PS4. Naravno, poslednjeg dana posetioce očekuje spektakl koji svi željno iščekuju, kosplej takmičenje.

Detaljan program događaja, satnice kao i cene karata možete naći na njihovom sajtu http://www.sakurabana.rs/2018/06/26/japanizam-2018-program/ , na njihovoj stranici na fejsbuku https://www.facebook.com/sakurabana.beograd/ kao i na linku samog događaja https://www.facebook.com/events/1711200705607792/

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde