Slušaj radio stanice iz celog sveta – Radio Garden

0
830
Radio; Foto Anthony pexels.com
Radio; Foto Anthony pexels.com

U doba kada je internet preplavljen informacijama o pandemiji Korona virusom, odlučila sam da potražim nešto zanimljivo i novo. Kako je radio za mene fantastičan medij, krenula sam da istražujem. Pronašla sam sajt na kojem možete da slušate radio stanice iz celog sveta.

Sajt se zove Radio Garden i veoma je jednostavan za korišćenje. Kada uđete na sajt, prikaže vam se planeta zemlja koju možete vrteti i tražiti sa kog dela zemlje želite stanice. Stanice su označene kao zeleni kružići, a na sred ekrana vam stoji kužnica koju kada postavite na nekom delu zemlje služi da prikupi stanice koje se nalaze unutar kružnice.

Radio garden, radio stanice iz celog sveta; Foto screenshot
Radio garden, radio stanice iz celog sveta; Foto screenshot

Kada sajt učita stanice koje se nalaze unutar kruga za selekciju, one se pokažu sa desne strane. Sajt vam automatski pusti nasumično odabranu radio stanicu iz selektovanog regiona, ali vam izbaci i sve stanice iz tog regiona, kao i najpopularnije stanice u selektovanoj zemlji.

Radio Garden - Radio stanice iz Velike Britanije; Foto screenshot
Radio Garden – Radio stanice iz Velike Britanije; Foto screenshot

Kada odaberete lokaciju, pored svakog grada piše vam i lokalno vreme. To mi je dalo ideju. Sutra ću pustiti neku radio stanicu iz Grčke, sešću na terasu, čitaću knjigu i zamišljaću da sam na moru. 🙂

Koja je vaša omiljena radio stanica? 🙂POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde