Beovizija 2019 finale uživo

0
2780
Beovizija 2019 logo; Fotografija preuzeta sa evrovizija.rs
Beovizija 2019 logo; Fotografija preuzeta sa evrovizija.rs

U 21.00h počelo je finalno takmičenje Beovizija za izbor predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije 2019. u Izraelu. Srbija je izabrala prve finaliste Beovizije u sredu 27. marta – Aleksandra Sekulić, Saška Janks, Nataša i Una, Ivan Kurtić, Vonder Strings i Ivana Vladović i Sofija Perić. 28. marta su izabrani drugi finalisti – Majdan, Janu Šušteršić, Nevenu Božović, Anu Popović, Dženana Lončarevića i izvođača pod imenom Lord!

Finale možete ispratiti uživo na RTS1, a ukoliko više volite da ispratite uz nas, onda je ovaj članak za vas!

21:00 – Započelo je finale Beovizije

Finalisti će nastupiti po sledećem redosledu:

 1. Saška Janks – „Da li čuješ moj glas“
 2. Grupa Majdan – „Budim te“
 3. Sofija Perić – „Aritimija“
 4. Dženan Lončarević – „Nema suza“
 5. Grupa Vonder Strings i Ivana Vladović – „Moja bol“
 6. Jana Šušteršič – „Viktorija“
 7. Lord – „Radnički sin“
 8. Nevena Božović – „Kruna“
 9. Ana Popović – „Lutaš“
 10. Ivan Kurtić – „Bella“
 11. Nataša i Una – „Samo bez straha“
 12. Aleksandra Sekulić – „Tugo“

Prva je nastupila Saška Janković koja ove godine nastupa pod umetničkim imenom Saška Janks. Pesma „Da li čuješ moj glas“ je jedna od favorita među publikom na raznim internet anketama, ali malo ko zna da je upravo ovu pesmu posvetila svojim roditeljima koji su preminuli u roku od četiri godine. Pesma je prvobitno napisana na engleskom jeziku.

Grupa Majdan je prošla u finale sa pesmom „Budim te“. Majdan je niški bend koji broji četiri člana koji je brzo pokupio simpatije publike, ali i voditelja time što su im doneli namaz od avokada!

Sofija Perić je najmlađa učesnica ovogodišnje Beovizije. Nastupila je sa pesmom „Aritmija“ koja je modernog mladalačkog ritma, ali pre ove pesme je imala svoje tri tinejdž-pesme.

21:28 – Drugi muzički deo otvoriće Dženan Lončarević. Kompozicija sa kojom nastupa zove se „Nema suza“. Dozvolićete mi da u ovom trenutku budem subjektivna – Dženan je u novembru izbacio pesmu „Piješ sine“ kojom je oduševio svoju publiku, a motivi i simboli iz jedne i druge pesme su, bar meni, prilično slični.

Nakon Dženana, predstavio se kvartet „Wonder Strings“ zajedno sa Ivanom Vladović, pevačicom sa već stečenim evrovizijskim iskustvom. Pesma sa kojom su nastupali naziva se „Moja bol“.

Šesti takmičar, odnosno takmičarka, je Jana Šušteršić sa pesmom „Viktorija“. Jana je nekadašnja članica grupe Neverne Bebe, a poslednjih godina je živela na relaciji Amerika – Španija – Slovenija – Srbija. Ove godine je odlučila da publiku iznenadi takmičenjem na Beoviziji, glasom, ali i svojim neverovatnim stajlingom.

21:52 – Treći deo muzičkog takmičenja Beovizija, otvoriće Lord sa pesmom „Radnički sin“.

Nevena Božović nastupa na Beoviziji pod rednim brojem 8, a pesma se zove „Kruna“. Nevena je pre šest godina bila deo grupe „Moje 3“, koje su učestvovale na Evroviziji, ali, nažalost, nisu uspele da ostvare zapažene rezultate.

Ana Popović sa pesmom „Lutaš“ nastupa pod rednim brojem devet! Ana je Kragujevčanka, a za svoju pesmu kaže da u njoj budi neke posebne emocije.

22:08 – Pesma „Bella“ i Ivan Kurtić otvaraju četvrti muzički blok. Međutim, veliki broj publike ovu pesmu naziva „Crveni Ferari“. Poslušajte pesmu i biće vam jasno.

Jedanaesti takmičari Beovizije su Nataša i Una sa pesmom „Samo bez straha“. Pesma je, kako kažu, prvi korak u borbi za prava žena, devojaka i devojčica. Ovim putem žele da poruče svim ženama da nisu same i da imaju kome da se obrate. „Samo bez straha“ je drugačija od drugih pesama jer ima i svrhu, a na sajtu samobezstraha.rs možete pronaći više informacija.

https://www.instagram.com/p/BuivATXBJL_/

Poslednji finalista takmičenja Beovizija je Aleksandra Sekulić i pesma „Tugo“.

22:32 – Glasanje počinje SAD i traje 15 minuta. Glasa se tako što se SMS sa brojem numere šalje na 5556, a finalista će biti odabran po evrovizijskom sistemu – 50% glasova zavisi od publike, a 50% od stručnog žirija.

Stručni žiri takmičenja Beovizija su: Miroslav Miša Aleksić, Bojana Stamenov, Dejan Ivanović, Goca Tržan i Aleksandar Milić Mili.

Kada je glasanje završeno, vreme je da se podsetimo i nastupa Željka Joksimovića na Evroviziji. Za sve vas koji ne znate, Željko Joksimović je nastupao dva puta na Evroviziji sa pesmama „Lane moje“ i „Nije ljubav stvar“.

23:28 – Vreme je da čujemo i glasove žirija!

Prema glasovima žirija na prvom mestu se nalazi pesma „Kruna“ Nevene Božović sa 12 poena, drugo mesto „Da li čuješ moj glas“ Saške Janks sa 10 poena i na trećem mestu „Moja bol“ Wonder Strings i Ivana Vladović sa 10 poena.

NEVENA BOŽOVIĆ POBEDNIK BEOVIZIJE!

A kada su se sabrali i glasovi publike pobedu je odnela pesma „Kruna“ Nevene Božović!

Najviše glasova publike su dobile Nataša i Una za pesmu „Samo bez straha“, ali, nažalost, glasovi žirija nisu bili značajni, pa tako njihova pesma nije otišla na Evroviziju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde