RAMPA- novo ime autorske muzike

0
1423

Uvek nam je, kao redakciji, veliko zadovoljstvo da podržimo mlade kreativce, koji se bave nečim značajnim počevši od edukacije pa do rada na sebi, umetnosti, muzike. Ovog puta pričamo sa bendom RAMPA iz Pančeva.

RAMPA ili Radioaktivna melodija Pančeva je autorski bend, poznat po odličnim tekstovima i pre svega po vrlo zanimljivom performansu na sceni, koji uključuje i violinu. Sačinjen je od šestoro članova:

Mihailo Mićko Đorđević – gitara, prateći vokal
Aleksandar Simić – gitara
Nikola Vlahović – bas gitara
Ivan Solomun – bubnjevi
Branimir Kolocka – vokal i violina
Nikoleta Nedeljković – vokal i klavijature

RAMPA porodica na neki_svoj način Foto: Facebook

Kako i kad je nastao bend? 

Bend je nastao 2016 godine. Tada smo se spontano okupljali u parku da bi svirali i družili se. Posle nekog vremena smo došli na ideju da bi lepo zvučalo da imamo pravi bend, pa smo krenuli da skupljamo članove. U zimu 2016.godine smo se najzad okupili i imali prvu probu.

Kako je bend dobio ime?

Na početku smo zapravo, imali drugo ime. Zvali smo se 4 do 6,  jer smo u tom terminu obično imali probe. Međutim, kada je ujak našeg pevača došao sa idejom da se zovemo RAMPA ili Radioaktivna melodija Pančeva, to nam se jako dopalo i svi smo to prihvatili.

Da li svirate samo autorske pesme?

Svirali smo i obrade prvih nekoliko meseci. Međutim, kada smo videli kako publika reaguje na naše autorske pesme shvatili smo da je to ono što treba da radimo. Od tad sviramo samo svoje autorske pesme. Obrade isključivo sviramo kad treba da popunimo repertoar. To se zaista retko dešava u poslednje vreme.

Spot za pesmu Sam Foto: Youtube

Ko vam piše tekstove?

Tekstovi su uglavnom delo našeg pevača Branimira, kao i njegovog ujaka Ranka. Oni ih obično donesu na probu pa onda mi to razradimo muzički kao bend. Nekad se recimo desi da neko snimi neki instrumental pa se onda naknadno doda tekst. Uglavnom je ipak Branimir, taj koji piše. Imamo recimo jedan tekst za pesmu Umesto mene, koji je napisala jedna devojka iz Pirota za jednu književnu smotru. Mi smo tu imali zadatak da napišemo muziku za taj tekst.

Šta te inspiriše?

Branimir: Zavisi od toga šta je ono o čemu razmišljam trenutno. Nekad ne napišem ništa i po nekoliko nedelja, a nekad u tri dana napišem više tekstova.

Šta su teme vaših pesama?

Kao prvo, mi nismo bunt bend. Ne vidimo sebe kao underground bunt bend. Bavimo se raznim temama od onih socijalnih i društvenih pa do ljubavnih. Mi imamo puno ljubavnih pesama.

RAMPA u Apolo dvorani Foto: Aleksandar Stojković

Otkud violina na vašim nastupima, kao jedan netipičan instrument za ovaj žanr muzike? Otkud ljubav prema violini?

Branimir: Sviram violinu od svoje sedme godine, išao sam i u srednju muzičku školu. Na početku je nismo koristili. Bendu se jako dopalo kako zvuči violina pa smo odlučili da probamo. Ipak je violina  nešto što nas izdvaja i daje punoću našoj muzici. Pored toga, često imam sekvence gde prvo otpevam pa onda sviram, ljudima se to jako dopada.

Šta nas novo očekuje kad se radi o vašem bendu? Da li je u planu album?

Do sada smo izbacili tri singla, evo sad spremamo i četvrti, koji nas očekuje u narednih mesec dana. Album nas očekuje najverovatnije februara, marta. Na našem prvom albumu vas očekuje 8 pesama. Naziv za sada nećemo otkrivati, neka ostane tajna.

Branimir Kolocka pevač grupe RAMPA Foto: Goran Milka Zlatkovic

Koje su svirke naredne u planu?

Mi smo sada na manjoj turneji, koja je počela oktobra i sada ćemo je završiti, krajem novembra. Imali smo veliki broj nastupa tokom ovog perioda.

Gde ste sve svirali do sada?

Prvih godinu i po dana smo uglavnom svirali samo u Pančevu i Beogradu. Nakon toga Niš, Jagodina, Vršac, Mladenovac, zatim i Berlin, Temišvar.

Koji vam je najdraži nastup do sada, koji je bio recimo prekretnica vaše karijere?

Nastup na danima pančevačkog rokenrola, kada smo definitivno prelomili da želimo da radimo samo autorsku muziku.

Šta je ono što vi želite da postignete svojom muzikom?

Želimo da podelimo našu muziku sa što većim brojem ljudi. Smatramo da stvaramo dobru i kvalitetnu muziku, i nadamo se da će ona naći put do publike.

Nadamo se da ćete ih poslušati. Mi u svakom slučaju delimo sa vama jednu njihovu pesmu.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde