Šta je dermapen – tretman protiv ožiljaka od akni

0
3305
Šta je dermapen - Foto kovalska.rs
Šta je dermapen - Foto kovalska.rs

Da li znate šta je to dermapen? Na internetu se sve više priča o tretmanu dermapenom i o njegovoj efikasnosti za lepotu lica. Kako bismo saznali što više informacija, odlučili smo da postavimo nekoliko pitanja stručnom licu, koja je naš sagovornik, Dr. Jelena Glavinić.

Šta je dermapen?

Dermapen je aparaturna metoda mezoterapije gde mi unosimo u dublje slojeve kože koktel vitamina, minerala, antioksidanata i faktora rasta za regeneraciju i oporavak kože. Postoji više faktora na koje on utiče. Prvenstveno hidrira kožu, otklanja ožiljke od akni, uklanja hiperpigmentaciju i utiče na blistav i sjajan ten kojeg dobijemo nakon tretmana dermapenom. Dermapen takođe ima i antiage efekat. Koža se stimuliše dermapenom u vidu regeneracije i podmlađivanja.

Dermapen je jedan aparatić. Pen – olovka. On na svom kraju ima nastavak iglica. Na samom aparatu doktor određuje i podešava dubinu uboda iglica, aparat se prevlači preko lica, iglice veoma velikom brzinom ubadaju kožu. Za manje problematičnu kožu podešavamo manju dubinu, a za više problematičnu kožu idemo sa većom dubinom. Svakim ubodom budimo fibroblaste da reprodukuju novi kolagen i elastin.

Kako izgleda dermapen - Dr pen derma; Foto dhgate.com
Kako izgleda dermapen – Dr pen derma; Foto dhgate.com

Da li dermapen boli?

Nije puno bolno, blago je neprijatno, ali ništa strašno i nema potrebe za strahom.

Šta sve možemo tretirati dermapenom i kako dermapen utiče na našu kožu?

Dermapen ima veoma dobar efekat na akne, strije, ožiljke od carskog reza i bilo kakve ožiljke. Koriste se različiti mezoterapijski kokteli za različite indikacije, prvenstveno na ožiljke od akni imamo veoma dobre rezultate sa dermapenom. To su uglavnom ožiljci u vidu deformiteta tkiva gde je nama dugotrajna akna „pojela“ deo tkiva i gde nam ostane rupa ili deformitet na licu. Dosta pacijenata koji su imali akne u mladosti i koji imaju aktivne akne još uvek, tretiraju svoju kožu dermapenom i imaju dobar efekat.

Kako izgleda tretman dermapenom i koliko dugo traje?

Prvo ide dezinfekcija lica i masaža lica dobrodošlice kako biste se opustili. Nakon toga sve zavisi od indikacija, ukoliko su neke hiperpigmentacije i ožiljci mi uradimo i blagu mikrodermaabraziju. Potom stavimo lokalni anestetik, 30-35% lidokain i njega držimo 15-20 min na licu da bi tretman bio što komforniji. Posle toga radimo dermapen na licu, prevlačimo pen preko lica, unosimo mezoterapijski koktel. Na kraju ide završna maska za smirenje lica i najčešće, ukoliko je napolju leto, ukoliko je jako sunce, završavamo sa kremom sa zaštitnim faktorom i pacijent ide kući. Ne sme izlaziti bez zaštitnog faktora na sunce. Ukoliko je veče ili nije jako sunce, obično onda stavimo Arnica kremu za smirenje.

Pacijent kod nas provede ukupno sat vremena – sat i petnaest minuta.

Za koje vreme su rezultati vidljivi?

Sve je individualno i zavisi od pacijenta do pacijenta. Manje problematične kože mogu uraditi seriju od dva-tri dermapena, dok problematičnije kože sa većim ožiljcima, sa hiperpigmentacijom i flekama moraju raditi i više tretmana u seriji. Obično tada radimo u prvoj seriji 4 do 6 tretmana. Prva dva – tri tretmana se rade na nekih 10 dana, a posle se radi na dve – tri nedelje. Proces od na primer 6 tretmana vezanih se radi mesec ipo do dva meseca da bi se napravio dobar rezultat, ali su rezultati vidljivi već posle prvog puta.

Nakon bockanja, koliko je potrebno koži da se oporavi od crvenila?

I to je sve individualno u zavisnosti od osetljivosti kože. U principu između tri do pet dana se koža oporavi. Nakon samog dermapena smo prilično crveni i ne možemo baš ići u grad već idemo kući, stavljamo Arniku za smirenje. Već sutradan crvenilo je upola manje. Sa toniranom kremom ili puderom ono se može prekriti (zamaskirati).

Ispod možete i pogledati video intervju i kako izgleda tretman dermapenom.

Tretman protiv akni, bubuljica i fleka na licu – Dermapen tretman | Ženski Kutak

Hvala Dr. Jeleni Glavinić na učestvovanju u ovom videu. Ukoliko vas nešto zanima možete je zapratiti na instagramu i postaviti joj pitanje. Ukoliko želite intervju ili video na neku drugu temu – pišite nam u komentarima.


POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde