„RAZGOVOR KARMELIĆANKI“ PRVI PUT U VISOKOJ REZOLUCIJI U BIOSKOPU CINEPLEXX

Poslednja opera Metropoliten sezone 2018/19 na velikom platnu 11. maja

0
1063
Razgovor Karmelićanki - Bioskop Cineplexx UŠĆE Shopping Centar; Foto PR
Razgovor Karmelićanki - Bioskop Cineplexx UŠĆE Shopping Centar; Foto PR

Beograd, 08.05.2019 –  Najznačajnija francuska opera nastala u drugoj polovini XX veka, „Razgovori Karmelićanki“ Fransisa Pulanka, biće izvedena prvi put u visokoj rezoluciji u subotu 11.maja u 18 časova u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center. Karte su u prodaji na blagajni bioskopa.

Ova opera je nastala kao narudžbina milanske Skale gde je izvedena 1957. godine. Jedna od najznačajnijih francuskih opera Fransisa Pulanka je od tada stalno prisutna na svetskim operskim scenama. Ovo remek delo sadrži tri čina i dvanaest slika, uz ukupno pet interludija. Izvođenje zahteva ukupno 26 solista, od toga 18 ženskih glasova, mešoviti hor i orkestar sposoban da iznese svu složenost partiture.

Libreto je zasnovan na istinitom događaju iz vremena francuske revolucije, tačnije 1794, kada je revolucionarni sud u Parizu osudio na smrt i pogubio čitavo sestrinstvo karmelitskog samostana Kompienje. Radnja opere „Razgovor Karmelićanki“ prati grupu časnih sestara čija vera prolazi kroz iskušenje u periodu vladavine terora.

Direktor muzike Janik Nezet-Segen vodi vešt ansambl u Pulankovom savremenom remek-delu vere i mučeništva. Mecosopran Izabel Lenard izvodi dirljiv lik Blanš de La Fors, uz Metropolitenovu legendu Karitu Matili, koja se vraća u ulozi Madam de Kroasi.

Karte su u prodaji po ceni od 1.500 dinara po predstavi. Karte su u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx.

Više informacija možete pronaći na sajtu www.cineplexx.rs.POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde