Sajki Vois – novi glas autorske muzike

0
1778
Sajki Vois uživo Foto; Facebook

Vaša Kovalska uvek rado promoviše mlade nade iz sfere umetnosti i muzike. Sajki Vois je relativno mlad bend iz Beograda, sa sjajnim vokalom i kvalitetnom muzičkom pratnjom. Kreativci, muzičari, koji veruju da je moguće da se njihov glas čuje u moru lošeg ukusa i da ostavi trag- Mi im verujemo i zato smo tu.


Kako je nastao bend Sajki Vois?

Nastanak je bio jedan zaista čudan splet okolnosti. Ne iz razloga što autorska muzika nije od starta bila u planu vec zato što s početka nismo znali kako celu tu priču da definišemo. Dušan (gitarista) je uvek težio ka tome da se bavi autorskom muzikom, a moja želja je uvek bila da pevam i pevam i samo pevam. Tako smo nas dvoje odlučili da uplovimo u te nepoznate autorske vode i skupili ekipu koja je veoma doprinela tome da nase nedefinisane ideje dobiju neki oblik. Međutim, pravi Sajki Vois je nastao sredinom 2016. godine kada smo najzad uspeli da se nađemo sa grupom istomišljenika i počeli da ozbiljno radimo na pesmama.


Ko je birao ime?

Ponavljam se već, al i ime je nastalo cudnim spletom okolnosti.
Mozda smo tako trebali da se zovemo. (smeh)

Basista, koji je u tom trenutku svirao s nama je istraživao razne slengove iz 70ih godina i tako tražio inspiraciju za ime. Nakon izvesnog vremena i nakon par ideja , izbor je pao na Sajki ili Vois što je zapravo bilo izvedeno iz inicijalne ideje našeg bivšeg basiste. I da ne bismo morali da biramo samo smo ta dva spojili. Tako da se može reći da smo na kraju svi nekako učestvovali u odabiru.


Šta vas inspiriše da stvarate?


Sve nas inspiriše. Ljubav, patnja, zivot, sneg, sunce… Šoljica kafe…

Sajki Vois
Foto: Facebook


Kakvu muziku slušate van onoga što pevate?

Ono sto slušamo se definitivno ne može svesti na jedan žanr ili jedan primer, jer smo u muzici koju volimo u izvesnoj meri drugačiji.. Ali kako bih zahvatila bar deo neka bude da se muzika kreće od Pink Floyda, Led Zeppelin, Deep Purple i Queen-a preko Amy Winehouse, Beyonce i Christine Aguilere , Lane Del Rey , Maroon 5 do RHCP, Audioslave, Arctic Monkeysa.
Pored toga tu su i Negative, Del Arno bend, Zaa, Bitipatibi, IrieFm, Elemental, Zoster…
Ima toliko dobre muzike na ovom svetu da je prosto grehota uskratiti svojim ušima i opredeliti se za jedan pravac i jednog izvođaca.

Sajki Vois
Foto: Dejan Ilić

Ko piše tekstove?

Tekstove sam uglavnom pisala ja. Međutim, i par Dušanovih tekstova je našlo svoju muziku, Nikola (basista) pise sjajne tekstove na engleskom jeziku pa ne bi čudilo da se i tako nešto u budućnosti desi.


Mnogi autorski bendovi kreću putem festivala kad se radi o promociji. Gde vi tu vidite sebe?

Mi smo upravo tako i počeli. Prva svirka ikada nam je bila na Bunt Rok Festivalu i od tog momenta pa do sada smo svirali na još nekim raznim festivalima, što takmičarski što revijalno. Sjajna su prilika ti festivali , što nikako ne znači da samostalne svirke gube na značaju. Poenta ipak jeste svirati svirati i svirati, promocija se nece desiti sama od sebe.


Kako bi opisala vašu muziku?

Nasa muzika je definitivno poprimila oblike nekog funk/rocka sa primesama popa u izvesnoj meri.


Ko su sve članovi benda?

Dušan Marjanović je za gitarom i mikrofonom kao prateći vokal,
Nikola Marković je basista i prateći vokal.
Lazar Ciganović je za klavijaturama i takođe peva prateće vokale. I last but not least, za bubnjevima je Nemanja Todorović.
Mislim da smo po broju ljudi koji pevaju opravdali ono Vois u imenu benda.


Šta su vam planovi za 2019. godinu?

Planovi su da se snimaju spotovi, da se snimaju pesme, da se svira. Ono što će se desiti u bliskoj budućnosti je objavljivanje EPa koji broji 4 pesme sa jednom bonus trakom. Tako da nas pratite!


Preporuka za slušanje?

Teško pitanje… Zaista. Neka bude Thievery Corporation, što trenutno slusam.

Radujemo se EP-u, koji nas očekuje. Za sad evo i jedne pesme, koju možete slušati.

Preporuke za čitanje:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde