Preminuo najpoznatiji svetski di-džej Avići

0
1167
Preminuo Avicii; Foto: Wikipedia.org
Preminuo Avicii; Foto: Wikipedia.org

Švedski DJ Tim Bergling, poznatiji kao Avići (Avicii), preminuo je 20.04.2018. u Maskatu, glavnom gradu Omana, u svojoj 28. godini života.

Svetski poznati di-džej se proslavio hitovima „Wake me up“, „Levels“, „Hey Brother“ i „Lonley Together“ koju je radio u saradnji sa Rita Orom.

Zvezda elektronske muzike (EDM – electronic dance music) je zarađivao i 250.000 dolara za noć, ali je imao mnoštvo zdravstvenih problema – 2014. godine je imao operaciju slepog creva i žučne kese, a 2016. godine je otkazao turneju i nastupe zbog zdravstvenih problema, međutim, bio je svestan situacije.

„Svestan sam da sam blagosloven mogućnošću da putujem celim svetom i nastupam, ali mi malo preostaje za život mene, kao stvarne osobe koja se krije iza umetnika.“ – Avicii

Prošle godine je najavio svoj povratak u studio, a dan pre smrti je nominovan za Billboard nagradu za najbolji album elektronske muzike.

O Timovom životu snimljen je i dokumentarac „Avići: Istinite priče“ koji prikazuje dešavanja u njegovom životu u periodu između 2013. i 2016. godine.

„Kada sam imao 16 godina, otac mi je rekao: ‘Možeš da napraviš od svog života šta god želiš, treba samo da radiš naporno kako bi ciljeve postigao’. Tada sam odlučio da, kada umrem, želim da budem upamćen po životu koji sam živio, ne po novcu koji sam stekao“, – Avicii

Prisetimo se nekih od njegovih najpoznatijih pesama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde