11. Weekend Media Festival od 20. do 23. septembra

“Pretresamo“ sve teme bitne za industriju: Na Weekendu saznajte možete li verovati svom mobilnom telefonu i slušaju li predsednici svoje savetnike za komunikaciju. U Rovinju će se održati i sedmo izdanje BalCannesa koje najbolju agenciju iz regije vodi na Cannes Lions 2019.

0
1210
11. Weekend Media Festival u Rovinju; Foto: PR
11. Weekend Media Festival u Rovinju; Foto: PR

Weekend Media Festival u svom jedanaestom izdanju i ove godine će od 20. do 23. septembra, u staroj Tvornici duhana u Rovinju, okupiti profesionalce iz industrije komunikacija iz celog regiona. Na predavanjima, panelima i radionicama „pretrešće se“ sve aktuelne teme i trendovi, od politike i digitalizacije do književnosti i ekspedicije na Južni pol, zbog čega žustrih rasprava sasvim sigurno neće nedostajati.

„Ovogodišnji Weekend nam donosi uistinu raznolike teme predavanja i panela, ali i jako zanimljive partnere festivala, Francusku i Njemačku. Cijela stara Tvornica bit će u duhu urbanog Pariza i Berlina te će svi posjetitelji moći uživati u njihovoj kulturi, umjetnosti i stilu života“, kazao je Tomo Ricov, direktor festivala.

Tomo Ricov; Direktor Weekend Media Festival, Rovinj; Foto: PR
Tomo Ricov; Direktor Weekend Media Festival, Rovinj; Foto: PR

Adris grupa i ove godine nastavlja biti pouzdan partner festivala koji se u svojih deset godina postojanja etablirao kao omiljeno okupljalište svih profesionalaca i znatiželjnika otvorenih za nova znanja i iskustva iz komunikacijske industrije.

„Adris je domaćin i pokrovitelj Weekend Media Festivala od prvog dana. Ova suradnja za nas je višestruko važna. Godišnje organiziramo više od 130 kongresa i evenata, od kojih je Weekend Media Festival zasigurno najveći, najpoznatiji, najdugovječniji i event s kojim je sve počelo prije desetak godina. Ulaganjima od 4 milijarde kuna u razvoj turističke ponude na najvišoj razini, stvorili smo pretpostavke da Rovinj postane poželjna i prepoznatljiva event destinacija u regiji i svijetu. Tome je uvelike pridonio i Weekend. U Rovinj donosi odličnu kreativnu energiju i najnovije svjetske trendove u komunikacijskoj industriji, a privlači i nekoliko tisuća gostiju čime značajno produžuje turističku sezonu te predstavlja izvrstan način promocije destinacije“, istakla je Kristina Miljavac iz korporativnih komunikacija Adris grupe.

Najiščekivaniji vikend u svojih prvih deset godina pozicionirao se kao omiljeno okupljalište svih profesionalaca komunikacijske industrije, a u drugu deceniju zakoračiće s još zanimljivijim programom i privlačnijim nagradama za najbolje agencije iz regije. Deo bogatog programa biće posvećen zemljama partnerima koje će nam kroz predavanja i izložbe predstaviti pariski šarm i berlinsku multikulturalnost; svoje umetnike, intelektualce i inovatore.

„Na festivalu već tradicionalno propitkujemo promjene na tržištu na lokalnoj i globalnoj razini te se trudimo „zagrebati“ malo dublje ispod površine onoga što se događa oko nas. I ove smo godine okupili stručnjake iz različitih područja koji će govoriti o temama koje će nas, siguran sam, natjerati na razmišljanje. Od samih početaka, cilj nam je bio postati mjesto suradnje kreativaca, informiranja o novim trendovima i diskutiranja o temama relevantnim za komunikacijsku industriju. Drago mi je vidjeti da nas danas kao takve kolege prepoznaju i jedva čekam vidjeti kamo će nas ovogodišnje rasprave na Weekendu odvesti“, rekao je Nikola Vrdoljak, direktor programa festivala.

Nikola Vrdoljak; Direktor programa Weekend Media Festivala; Foto: PR
Nikola Vrdoljak; Direktor programa Weekend Media Festivala; Foto: PR

„Špijunira li me vlastiti mobilni telefon?“ pitanje je koje je svatko sebi postavio barem jednom od kada su telefoni postali pametni. Šta sve naš telefon može napraviti bez našeg znanja i dopuštanja, otkriće nam Alen Delić, vodeći konsultant bezbednost informacija kompanije „Diverto“ na predavanju „Vjerujete li svom telefonu?“. Zastupnik u parlamentu verovatno najdigitalizovanije države na svetu, Estonac Kalle Palling, na predavanju „Digitalna republika Estonija“ govoriće o tome kakav je osećaj životom upravljati online, dok će nam Dejan Verčič, partner i direktor za znanje slovenske kompanije „Stratkom“ na predavanju „Komuniciranje poslije riječi“ objasniti kako smo komunikaciju vratili na njene same početke – sliku – i kako to utiče na komuniciranje danas. Multimedijalnim predavanjem „Polarni san – Prva hrvatska ekspedicija na Južni pol“, Davor Rostuhar, hrvatski najpoznatiji avanturista, pokazaće kako pomeriti sopstvene granice i kroz što sve treba proći da bismo ostvarili svoje snove.

Na predavanju „Agrokor – jesu li mediji pomogli ili odmogli Lex Agrokoru“, analiziraćemo izveštavanje o Lex Agrokoru i krizi oko „Grupe Borg“. Slom Agrokora značio je i nestanak Unexa koji od gašenja Digitela gotovo da i nije imao relevantnu konkurenciju na tržištu oglašavanja. Kako nestanak Unexa utiče na medijsko tržište, ko je profitirao, a ko izgubio, saznaćemo na panelu „Život nakon ere Digitela i Unexa“.

Ključni ljudi iz regije na panelu „Money never sleeps; Restrukturiranje medijskog tržišta“ analiziraće akvizicije koje su promenile medijsku scenu i objasniti šta će to značiti za daljnji razvoj medija, dok će vodeći savetnici za komunikaciju premijera i predsednika iz regije na panelu „West Wing – Kako savjetovati predsjednika“ raspravljati o važnosti uloge PR stručnjaka u karijeri političara, otkriti koliki im je stvarno uticaj i slušaju li ih klijenti.

Nikola Vrdoljak, Dunja Ivana Ballon, Kristina Miljavac i Tomo Ricov; Foto: PR
Nikola Vrdoljak, Dunja Ivana Ballon, Kristina Miljavac i Tomo Ricov; Foto: PR

Kristian Novak, najtraženiji autor današnjice, na svom predavanju će ispričati kako je od anonimnog međimurskog dečka sa svojim djelima došao do popisa školske lektire te otvoriti sve teme za koje su mu rekli da ne smije.

I ove godine u sklopu Weekend Media Festival održaće se BalCannes, a agencije iz celog regiona svoje projekte mogu prijaviti do 1. septembra 2018. Na sedmom izdanju BalCannesa izabrat će se 25 najboljih komunikacijskih projekata iz celog regiona. Najbolji među njima osvojiće posebne nagrade žirija, BalCanneske lavove, dok najbolju agenciju iz regije očekuje posebna nagrada – takmičenje na međunarodnom festivalu kreativnosti Cannes Lions 2019. Organizatori BalCannesa, Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) i Weekend Media Festival, najboljoj agenciji dodeliće honorar u iznosu troška prijave jednog projekta na Cannes Lions takmičenju 2019. godine.

Najvažnija regionalna digitalna nagrada, SoMo Borac, i ove godine će se dodeliti na Weekend Media Festival-u u Rovinju. Saznaćemo ko je imao najbolje kampanje na društvenim mrežama, koje su najbolje web stranice i mobilne aplikacije, a otkrićemo i ko je dominirao u content marketingu. Tu nije kraj jer se SoMo Borac dodeljuje u ukupno devet kategorija. Najbolje od njih odabraće veliki žiri, sastavljen od digitalnih stručnjaka iz najistaknutijih agencija regije. Prijave su već otvorene i traju do 5. septembra.

Osim po konstruktivnim, a ponekad i provokativnim raspravama o trendovima u industriji komunikacija, Weekend Media Festival je poznat i po najboljim žurkama. I ove godine nas očekuje raznovrstan muzički program i druženja do kasno u noć.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde