Niš je dobio nove suvenire!

0
1446
Hackaton-dodela nagrada Foto: Proaktiv

Uvek se trudimo da pratimo širok spektar vesti iz različitih gradova Srbije i regiona. Ovog puta sjajne vesti nam stižu iz južne prestonice. Održan je prvi mejkerski HackaTON u Nišu. Nakon 30 sati rada kreirani su novi, moderni suveniri za promociju grada Niša sa osvrtom na kulturno i istorijsko nasleđe.

HackaTON je počeo u Subotu 9. Marta u 10h a završio se narednog
dana u 17h proglašenjem pobedničkog rešenja. Sve vreme rada učesnicima su na
raspolaganju bili mentori iz 3D Republike, TON-a kao i eminentni stručnjaci iz oblasti Kreativnih industrija. Pobedu i nagradu u vrednosti 35.000 RSD kao i komplet ulaznica za Nishville Jazz festival odnela je ekipa Tvrđave za inovatinvni privezak sa QR kodom i dvojezičnom najavom manifestacija u našem gradu, drugo mesto, 25.000RSD i komplet ulaznica za Filmske susrete pripalo je ekipi Čegra za kreaciju nove maskote grada – Niška. Treće mesto, 15.000RSD i komplet ulaznica za Muzički festival Nisomnia pripalo je ekipi Bubanj za kreaciju Puzzle lampe.

Proaktiv-rad na HackaTON-u Foto: Proaktiv

Ova je bila jedna od aktivnosti projekta „oPEACEmeni se“ koji nastoji da edukuje mlade u Nišu o izgradnji mira, multikulturalnosti, prihvatanju prošlosti, okretanju budoćnosti bez ratova, ali pre svega o istorijskom nasleđu grada Niša. Iz Proaktiva nam kažu :

“ Kao organizacija koja se bavi omladinskim radom bitno nam je da razvijamo kapacitete mladih kroz učenje novih, kreativnih aktivnosti. Ovakva vrsta takmičenja razvija takmičarski duh i kreativnost. „
Lokalna podrška su Deli prostor i Turistička organizacija grada Niša.

„oPEACEmeni se“ je deo projekta „Podeljna prošlost – zajednička budućnost“ (Divided
past – Joint Future), koji sporvodi projektni konzorcijum na čelu sa Omladinskim
komunikativnim centrom iz Banja Luke, a finansiran je sredstvima Evropske Unije.

Preporuke za čitanje:


POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde