Bebu TIGRA poslali poštom!

0
2348
Tigar i beba tigra; Foto: pixabay.com
Tigar i beba tigra; Foto: pixabay.com

Meksički zvaničnici su se iznenadili prilikom proveravanja jedne pošiljke, jer se u njoj, ni manje ni više, nalazila beba tigra!

Uspavano mladunče Bengalskog tigra pronađeno je u plastičnom kontejneru u kancelariji za sortiranje gde su se pripremali paketi za dalje slanje. Dvomesečno mladunče tigra otkrili su psi koji su sprovodili rutinski pregled pošte u gradu Tlakepake u Meksiku.

Tigar poslat postom u Meksiku; Foto youtube.com Inside Edition screenshot
Tigar poslat postom u Meksiku; Foto youtube.com Inside Edition screenshot

Obučeni psi su detektovali zvukove i pokrete unutar plastičnog kontejnera, a oficiri su brzo primetili da su izbušene i rupe za vazduh, dok je poklopac umotan trakom.

Za policiju ovakva situacija nije novost jer je ovo treća ugrožena velika mačka koju su oduzeli tokom te nedelje. Naime, oni su u još jednoj poštanskoj kompaniji pronašli bengalskog tigra, a jednog jaguara su pronašli napuštenog u kavezu pored puta u Čihuahuu.

Bengalski se smatra ugroženom vrstom od strane Međunarodne unije za zaštitu prirode (IUCN) i pojavljuje se na crvenoj listi grupe. Tigar spada u grupu najvećih mačaka, a predstavlja nacionalnu životinju u Indiji i Bangladešu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas, unesite vaš komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde